Bagsiden: Hvem har et maskinkort?
Hej Lynch. Jeg har forgæves søgt efter et hæfte, der i sin tid er udgivet af Teknologisk Institut. Det drejer sig om hæftet ‘Maskinkort’, som er nævnt i TI’s ‘Drejebogen’, 2. udgave…
3D-print i metal får nyt forskningscenter
Næsten en tredjedel af de danske fremstillingsvirksomheder regner med, at 3D-print i metal kommer til at indgå deres produkter. Teknologisk Institut skruer op for assistancen med nyt teknologicenter.
Ekspert om kloak-oversvømmelser: »Jeg vil anse det som en lærestreg«
Forsyningsselskab overså vigtige detaljer, da de skulle separatkloakere i et spildevandskloakeret område i Esbjerg. Man er nødt til at gå i arkiverne, siger ekspert.
Den store madpakkedyst: Sølvpapir, plastfilm eller brunt papir?
Du skal vælge din madindpakning med omhu, hvis du gerne vil gøre noget godt for din egen sundhed og for miljøet.
Miljøtjek: Er diesel værre end benzin?
Dieselbilen er kommet i modvind den senere tid. Men med nye og strengere europæiske krav nærmer miljøpåvirkningen sig i højere grad benzinbiler.
Nu skal husdyrene fodres med dansk-dyrkede mikroalger
Et testforsøg skal vise, om bæredygtige mikroalger kan erstatte importeret sojaprotein, der i dag er landbrugtes foretrukne foder.
Alge-produktion på land skal erstatte soja
Forskere og industri vil inden for tre år være klar med et dyrkningskoncept, der kan erstatte dele af den problematiske sojaimport. Ifølge forskerne er der tale om et ’Keep It Simple Stupid’-projekt.
3 danske opfindelser, der kan redde fremtidens megabyer
Affaldsrobotter, vandabsorberende fortov og beton der renser luften. Tre danske teknologier forsøger at løse nogle af megabyernes allerstørste problemer.
Selvhelende maling skal gøre træbyggeri billigere
Hvis træbyggeri skal blive mere udbredt i Danmark, kræver det en ny type maling, der holder længere og er lettere at bruge. Forskningsprojekt til 18 mio. kr. eksperimenterer med selvhelende materialer
Spørg Scientariet: Kan en elbil klare sig uden mekaniske bremser?
En læser vil gerne vide, om man kan vende strømmen i en elbil og klare sig uden mekaniske bremser. Det svarer seniorspecialist fra Teknologisk Institut på.
Nyt center for metalprint skal få SMV’erne til at sænke paraderne
Danske virksomheder er ifølge Teknologisk Institut mellem tre og fem år efter de udenlandske konkurrenter, når det gælder 3D-print. Det skal TI’s nye center for 3D-print i metal i Aarhus rette op på.
Maskinfabrik tester: Er 3D-metalprint blindgyde eller genvej?
Det kræver en millioninvestering at komme i gang med 3D-printet metal. Derfor søgte AB Jensen Maskinfabrik i Vojens om støtte gennem MADE og indgår nu i et forsøgsprojekt med TI for at afprøve mulighederne.
Danskere sætter strøm til oliebrøndens sidste rester
Danske EOR Technologies sidder måske på en teknologi, som kan øge olieproduktionen betragteligt, ændre oliens strukturer og bruges i brønde, som ellers er opgivet. Nu gennemfører de en felttest med et stort olieselskab og en uvildig observatør for at bevise at det virker.
TI: Virksomheders frygt for datalæk hæmmer innovation
Angsten for, at data havner i hænderne på en konkurrent, er årsagen til, at mange produktionsvirksomheder holder dem tæt til kroppen. Det gør det svært for leverandører af digitaliseringsløsninger at optimere deres produkter, påpeger Teknologisk Institut.
Kronik: Mangel på dialog skaber usikkerhed om klimasikring
Anders Søgaard er market manager i Lapinus (Rockwool B.V.), og Ulrik Hindsberger er centerchef ved Teknologisk Institut. Begge er medlemmer af innovationsnetværket for klimatilpasning…