Helt ny type hybridtog i Europa: Kører på strøm, batteri og diesel
Den Italienske togoperatør Trenitalia og den japanske togproducent Hitachi Rail er klar med Europas første tri-mode tog, der kan skifte mellem at køre via køreledning, batteri eller diesel.
SYNSPUNKT Moderaterne: Vi løser et klimaproblem ved at forbrænde affald
Vi står i den største energikrise siden de store oliekriser i 1973 og 1979. Inflationen brager i vejret, og renterne følger med. Det kan mærkes. Vi har derfor brug for tiltag, der kan holde var…
Fagligt talt: Nye nitrerede lejestål kan forhindre vindmøllehavarier
White Etch Cracking (WEC) i gearkasselejer er en alvorlig havariårsag i vindmøller. Lejerne udmattes aggressivt og uforudsigeligt - ofte efter kun 5-20 procent af den forventede levetid. Men der findes en løsning.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Ugens debat: Kapløbet mellem el eller brint i bilen
Alle, der troede på brintbilen, er ved at miste troen. Der er i dag 350 modeller af elbiler, mens der kun er to, der drives af brint. Men læserne på ing.dk er ikke enige om, at det er slut med brint i vejtransporten.
DAGBOG FRA COP26: Et virvar af klimaaktivisme kalder på handling
Glasgows gader er i disse dage et tydeligt bevis på, at klimaaktivismen er kommet for at blive. Både fredag og lørdag demonstrerede titusindvis af aktivister for mindre snak og mere handling. Og…
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
EU’s plan for klimaneutralitet: Kvoter og udfasning af fossilbiler, men biomassen er stadig »grøn«
Kvoter bliver i hovedtræk midlet til at nå målsætningen om 55 procents reduktion af drivhusgasudledninger i 2030 og CO2-neutralitet i 2050.
DEBAT: Stop for produktion fra danske skove vil både skade klima og biodiversitet
Anker Jacobsen, civilingeniør, direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Med den hastige vækst af Jordens ørkenområder m.v. er de fleste enige om, at klimaet og dermed luft…
PODCAST: Power-to-x: Kapløbet om fremtidens energiform er i gang
Energiselskaber kaster milliarder i power-to-x-teknologier i et kapløb om at komme først på vigtige geografiske placeringer. I ugens Transformator kan du også høre om Nasa-roveren Perserverances succesfulde landing på Mars og en optagelse af Mars-vindens susen.
Kronik: Fangst og lagring af CO2 er kendt og afprøvet teknologi
Henrik O. Madsen er bestyrelsesformand i Aker Carbon Capture, og Johan Byskov Svendsen er leder af forretningsudvikling i Ineos Oil and Gas Denmark Illustration: Privatfoto Regeringens…
Mysterium næsten løst: Nu ved vi, hvordan liv trak vejret, før atmosfæren blev fyldt med ilt
Mikroorganismer indåndede stoffet arsen, der normalt betragtes som giftigt.
Efter årtiers spekulation: Forskere finder spor efter muligt liv på Venus
Venus’ skyer indeholde gasser, som her på Jorden produceres af levende bakterier.
Debat: Vandkraft kan levere klimavenlig gødning og brændstof i Grønland
Grønland kan med de rette investeringer i power-to-x blive et grønt foregangsland og begynde den økonomiske frigørelse fra det danske bloktilskud.
Danmark og Slesvig-Holsten vil samarbejde om at køre brinttog
Den danske transportminister har indgået en aftale med sin kollega fra den tyske delstat om at undersøge, om der kan køre brinttog på strækningen mellem Esbjerg og tyske Nibøl.