Automatisering og førerløse S-tog kan aflive regionaltogene på Kystbanen
På lokal- og regionalstrækninger kan automatisering spare op til 45 procent energi og øge kapaciteten, forudser baneleverandør.
1975: Ny fjernstyringscentral skal overvåge S-banen med EDB
Kontrollen med og afviklingen af S-banetrafikken vil inden 1980 overgå til en to datamaskiner i en central fjernstyringsenhed på København H. Et nyt system til hastighedskontrol bremser automatisk S-tog, der kører for hurtigt.
Ugens debat: Hvorfor ikke lægge solceller på alle offentlige bygninger?
»Solenergi er essentielt for at kunne gøre EU uafhængig af russisk naturgas,« skriver EU-Kommissionen i en ny plan, der foreslår, at alle egnede offentlige bygninger har solceller installeret på taget inden 2025. Læserne på ing.dk diskuterede tidligere på året solceller på alt nybyggeri. Når det gælder offentligt byggeri, er læserne enige: Sæt i gang.
Bagsiden: Da Rejsekortet igen kom til kort…
Mon ikke Rejsekortet – trods den monopolbaserede succes – er et af de mindst kundevenlige it-systemer, vi har i drift her til lands? Ret mange af os ønsker os vist tilbage til dengang før 20…
S-togets signalsystem skal vælge ny radio: Valget står mellem wifi eller 5G
Banedanmark skal snart beslutte om S-togets signalsystem fortsat skal sende over wifi eller om man skal skifte til LTE/5G.
To tog kolliderer nær München på ensporet linje
De to elektriske tog, der stødte sammen i går aftes, kørte i samme retning mod München og Wolfratshausen. En person meldes død, og 14 er alvorligt kvæstede.
S-tog i Indre By kører nu på nye signaler: »Massiv teknologisk opgradering«
På central strækning i indre København er CBTC-signalsystemet taget i brug til fordel for det analog HKT-system fra 70'erne.
Hjælp os: Hvor godt fungerer internettet i DSB’s tog?
Efter fem år og mere end en halv milliard kroner er der nu mobil- og wifi-dækning på 98,6 procent af de danske fjern- og lokalstrækninger. Men hvor god er forbindelsen egentlig? Det kan Banedanmark og DSB ikke fortælle detaljeret, og derfor spørger vi nu Ingeniørens læsere om hjælp.
Wifi på samme bånd som S-togets signalsystem: Kan ramme punktligheden
Banedanmark og Siemens har endnu ikke rykket S-togets signalsystem, og derfor overlapper det nu med nye ulicenserede frekvensbånd til wifi. Det kan ramme punktligheden på S-togene, men ikke sikkerheden, forsikrer Banedanmark.
Eksperter om S-tog til Helsingør: Et unødvendigt og dyrt projekt
At bygge Kystbanen nord for København om til S-tog er næppe den ideelle løsning, vurderer eksperter.
S-tog til Roskilde kolliderer med andre projekter
Politikerne vil udvide S-banen, så den fortsætter helt til Roskilde. Men projektet baserer sig på nogle forudsætninger, som ikke længere er til stede.
Ugens debat: Skal der sættes strøm til vejene?
Som Ingeniøren skrev i seneste udgave, er der forsøg i gang med strømforsyning af elektriske lastbiler på motorvejene. Idéen affødte debat blandt læserne på ing.dk, som ikke var helt vilde med den.
Ugens debat: Er den kollektive trafik stadig coronaramt?
Omkring 85 procent af belægningen fra tiden før corona er status for den kollektive trafik i Danmark. På ing.dk var der ikke den store overraskelse over det tal blandt de mange læsere, der deltog i debatten.
Førerløs teknologi gør det ikke alene: Eksperter savner ny tunnel til S-tog
Hverken mere letbane, mere metro eller mere BRT løser kapacitetsproblemerne på den 100 år gamle Boulevardbane mellem København H og Østerport, lyder det fra eksperter.
Førerløs teknologi gør det ikke alene: Eksperter savner ny tunnel til S-tog
Hverken mere letbane, mere metro eller mere BRT løser kapacitetsproblemerne på den 100 år gamle Boulevardbane mellem København H og Østerport, lyder det fra eksperter.